FAQ

FAQ

Kdo z nás si rád nedopřeje zdravou ovocnou svačinku. Chtěla bych se zeptat zda můžete doporučit něco zdravého a přitom dobrého každý den na svačinu?

Přesně tomu odpovídají nové nápoje typu Smoothie. Jsou vyrobeny z rozmixovaného ovoce a hodí se proto i pro diabetiky (po konzultaci se svým lékařem). Převratnou novinku Smoothie Mango/Maracuja se 100 % obsahem ovocné dřeně, můžete jako svačinu vyzkoušet, a kdo má raději černý rybíz, pochutná si na Smoothie Černý rybíz/Banán se 100 % obsahem ovocné dřeně. Obě novinky uvádí na český trh značka Hello.

A jak se liší 100% šťáva od nektaru, nebo nápoje?

100% ovocná šťáva je vyrobena vylisováním plodů daného ovoce. Pokud se ale toto ovoce pěstuje v zahraničí, odpaří tam z vylisované šťávy určitý podíl vody a vznikne tzv. ovocný koncentrát. Náklady na dopravu koncentrátu přes moře i po souši jsou pak výrazně nižší. U našeho výrobce se pak do ovocného koncentrátu příslušný odpařený podíl vody zase vrátí. HELLO má v sortimentu 100% šťávu pomerančovou, jablečnou,
ananasovou, rajčatovou, z růžového grapefruitu a výtečnou kombinaci mrkev-pomeranč-jablko. Ovocný nektar obsahuje také ovocnou šťávu daného ovoce, ale na rozdíl od 100% šťávy v nižším poměru. U některých druhů ovoce vznikne lisováním
spíš kaše než šťáva, a tak je třeba doplnit výrobek vodou a cukrem. Evropské sdružení pěstitelů a výrobců proto vydalo dokument Code of Practice, který pro jednotlivé druhy ovocných nektarů doporučuje minimální výši ovocného podílu, tak aby byl výrobek tekutý a chutný. Např. u HELLO broskvového nebo hruškového nektaru je to 50% ovocného podílu, u meruňkového, jahodového nebo multivitaminového nektaru 40% a např. u višňového 35% a černý rybíz má dokonce jen 25%. U posledních dvou jmenovaných je důvodem nižšího ovocného podílu také výrazná kyselost ve vyšší koncentraci. Přejeme vám při výběru Vaší ovocné šťávy a nektaru dobrou volbu!

HELLO Vybírejte srdcem

 

Úvod / O nás / Novinky / Produkty / Recepty / hello